2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

MANTI

MALZEMELER:

-250 gr. kıyma

-1 soğan

-Yarım demet maydanoz

-Tuz ve karabiber

HAMURU İÇİN:

-3 su bardağı un, 1 yumurta

-Yarım kg. yoğurt, 2 kaşık margarin

-3 diş sarımsak

-1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert
bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.

2- Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.

3- Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.

4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.

5- Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.

6- Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir.

KISA BİLGİ:

Kayserili hanımlar mantıyı bir kaşığa 40 tane gelebilecek kadar küçük yaparmış.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics