2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

SADE KEK

MALZEMELER:

SADE KEK

-6 yumurta

-1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az)

-2,5 su bardağı un

-1 çorba kaşığı limon suyu

-limon kabuğu rendesi

-Vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır. Fırın yakılır.

2- Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.

3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır.

4- Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir.

5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.

Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics