2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMELER:

-5 yumurta

-1 su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi

-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-Vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.

2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)

3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır.

4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.

Not:

1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir.

2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics