2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ŞARAPLI SOS

MALZEMELER:

-2 kaşık yağ

-1,5 kaşık un

-1 soğan

-2 diş sarımsak

-3- 4 dal kereviz veya maydanoz

-1 havuç

-3 olgun domates veya 1 kaşık salça

-2 bardak et suyu veya su

-Yarım bardak kırmızı şarap

-1 çay kaşığı şeker, karabiber ve tuz

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur.

2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur.

3- Un ilave edilip biraz karıştırılır.

4- Rendelenmiş domates veya salça, et suyu ve şarap konup
pişirilir.

5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara
biber ve şeker atılır.

Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics