2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

DOMATES SOSLU MAKARNA

MALZEMELER:

-1 paket makarna

-3 olgun domates veya 1 kaşık salça

-1 soğan

-2 diş sarımsak

-4- 5 dal kereviz veya maydanoz

-1 havuç

-2 kaşık yağ

-1,5 kaşık un

-2- 3 bardak et suyu (su da olabilir)

-Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur.

2- Küçük doğranmış havuç, kereviz, sarımsak konur.

3- Un ilave edilip biraz karıştırılır.

4- Rendelenmiş domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su
konup pişirilir.

5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır.

6- Makarna bol tuzlu suda haşlanır.

7- Soğuk su ile yıkanır, süzülür.

8- Servis tabağına alınıp üzerine hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır.

9- İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir.

Not: Makarnayı haşlarken, kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics