2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

PİLAVLI TAS KEBABI

MALZEMELER:

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et

-2 kaşık yağ

-1 soğan

-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).

2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)

3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.

4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
Pilav tenceresine süzülür.

5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.

6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics