2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

ŞUALA KREM - EKLER PASTASI

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 1/4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)

-4 yumurta

-2 tatlı kaşağı şeker

-2 tutam tuz

-2 su bardağı su

KREMA İÇİN:

-1 yumurta

-1 su bardağı şeker

-3 çorba kaşığı un

-Yarım litre süt

-Yarım paket küçük margarin (65gr.)

-Limon kabuğu rendesi ve vanilya

YAPILIŞI:

1- KREMA: Bakır bir kaba yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Ilıyınca yağ ve vanilya konur.

2- HAMUR: Bakır bir tencereye 2 bardak su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak Pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.)

3- Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır. (Ceviz büyüklüğünde veya bir parmak uzunluğunda.)

4- Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir (içinin boşalması için).

5- İçlerine krema pompası ile krema doldurulur.

6- Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir.

Not: Üzeri için: 50 gr. sütsüz çikolata ile 50 gr. margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilip iyice karıştırılır. Pastaların üzeri bir çikolataya batırılıp ters çevrilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics