2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

TAZE MEYVELİ KEK

MALZEMELER:

-3 yumurta

-6 çorba kaşığı sıvı yağ

-9 çorba kaşığı süt

-12 çorba kaşığı toz şeker

-15 çorba kaşığı un

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-Yarım limon suyu

-1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali

YAPILIŞI:

1- Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.

2- Şekere yumurta iyice çarpılır.

3- Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.

4- Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.

5- Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35- 40 dakika pişirilir.

6- Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.

SOS İÇİN MALZEMELER:

-Yarım su bardağı toz şeker

-Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ

-2 Limon suyu

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics