2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

YAĞLI KEK

MALZEMELER:

-5 yumurta

-1 su bardağı pudra şeker

-2 su bardağı tın

-2- 3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-2- 3 adet meyve şekerlemesi (kiraz, portakal, incir vs.)

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 çorba kaşığı iç yeşil fıstık

-Yarım paket vanilya

-Limon kabuğu rendesi

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kek kalıbı parşömen kağıdı ile kaplanır. Fırın yakılır.

2- Yağ ile pudra şeker porselen veya cam bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. Buna birer birer yumurta sarıları katılır:

3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp kar haline getirilir. Şekerli yağ ile karıştırılmış yumurta sarıları, kabartma tozu karıştırılarak elenmiş un, küçük doğranmış meyve şekerlemeleri, fıstık, üzüm, limon kabuğu rendesi, limon suyu birbirine katılıp dikkatle karıştırılır.

4- Hazırlanan kalıba boşaltılır. Orta sıcaklıktaki fırın da 40- 45 dakika pişirilir.

Not: Kekin ortasının çatlaması makbuldür.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics