2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

kpss, kpds, ssk sorgulama, tarım bağkuru, kpss tercihleri, 2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

HİBEŞ (Antalya’dan)

MALZEMELER:

-1 su bardağı tahin

-2 limon suyu

-Yarım kahve fincanı zeytinyağ

-2 kahve kaşığı kimyon

-3 diş sarımsak

-1 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.

2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)

3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut
hastalığı için faydalıdır. Yemeklere soğanla birlikte 2- 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Blog Archive

Arşiv sade

2011 KPSS ,Sınav İlanları,Kpss Soruları,Kpss sonuçları,KPSS Deneme sınavları ve KPSS ders notları,atamalar

Search

Categories

Son Yorumlar

etiket bulutu

Clicky Web Analytics